Spinat namul
2019-11-21
Namul betyder grønne blade, der er marineret.
Namul bruges som tilbehør, kaldet Banchan, til middagsretten.
Ingredienser
250 g. spinat eller kinesisk spinat (fås i asiatiske supermarkeder)
Marinade
- 1 hvidløgsfed
- 1 forårsløg
- ca. 1½ tsk. soya
- ca. 1½ tsk. sesamolie
- ca. 2 tsk. sesamfrø (de brune, som er ristet)
- et drys chilipulver
Fremgangsmåde
Spinaten
- Blancher spinaten kort i kogende vand
- Tag spinaten op, og skyld den straks i koldt vand, indtil den er kold
- Pres vandet ud
- Skær spinat-klumpen over et par gang fx i et kryds, så de ikke er så lange
Marinaden
- Bland resten af ingredienserne til en marinade
Vend spinaten i marinaden og smag til med evt. ekstra soya, sesamolie eller chili.
Drys lidt sesamfrø over ved servering.
PS. Grunden til at sesamfrøene helst skal være de mørke er, at de smager af mere. Og ved at riste sesamfrøene fremhæver du smagen yderligere.