Millionbøf á la Asian
2021-01-07
Hakket oksekød....hm, ikke videre interessant. MEN denne ret er super lækker og kan varieres på mange måder eller bruges, hvis du skal tømme køleskabet - en asiatisk biksemad.
Ingredienser
- 500-800 g. hakket oksekød eller tyndt skåret oksekød
Marinade
- 4-6 spsk. sesamolie/neutral olie
- 3-4 presset hvidløg
- Revet ingefær ca. en stor tommelfinger-stort stykke. Hvis den er økologisk, kan du bare skrubbe den under vand og rive den med skrald. Ellers skrab skralden af med en kartoffelkniv
- 1 hel finthakket rød chilipeber (de store chili). Hvis de er de små ca. 2-4 stk.
- 1 spsk. chilipasta fx koreansk rød chilipasta
- Hakket thai basilikum (kan udelades)
- Har du en rest hvidvin, så put et skvæt i
Grøntsager og stegning. Som minimum bambusskud og løg resten kan suppleres helt eller delvist
- 1 dåse bambusskud
- 2-3 fintsnittet løg i både
- Snittet champignon
- Fint snittet kål; spidskål eller hvidkål eller kinakål
- Strimlet Pak Choi
- Snittet 2-4 forårsløg
- 2-3 tsk. sukker per stegning
- 1 spsk. soya eller fiskesovs
- Sesamolie eller neutral olie til stegning
- Smag til med peber og/eller chili
Tilberedning
- Mariner kødet i 1 time
- Snit grøntsagerne inkl. bambusskud
- Kød og grøntsager skal steges, men steg det af 3-5 omgange, for at der ikke kommer for meget kød på panden. Hvis der kommer for meget kød på panden koger kødet i stedet for at stege
- Start med at brune kødet
- Når det er ved at tage farve tilsæt løg
- Tilsæt sukker og soya
- Tilsæt lidt af alle grøntsagerne
- Smag til og juster
Gentag stegningen, indtil der ikke er mere kød og grøntsager. Varm det hele og smag til.
Pynt af med thai-basilikum, og server med ris.