Millionbøf á la Asian

2021-01-07

Hakket oksekød....hm, ikke videre interessant. MEN denne ret er super lækker og kan varieres på mange måder eller bruges, hvis du skal tømme køleskabet - en asiatisk biksemad.

Ingredienser

  • 500-800 g. hakket oksekød eller tyndt skåret oksekød

Marinade

  • 4-6 spsk. sesamolie/neutral olie
  • 3-4 presset hvidløg
  • Revet ingefær ca. en stor tommelfinger-stort stykke. Hvis den er økologisk, kan du bare skrubbe den under vand og rive den med skrald. Ellers skrab skralden af med en kartoffelkniv
  • 1 hel finthakket rød chilipeber (de store chili). Hvis de er de små ca. 2-4 stk.
  • 1 spsk. chilipasta fx koreansk rød chilipasta
  • Hakket thai basilikum (kan udelades)
  • Har du en rest hvidvin, så put et skvæt i

Grøntsager og stegning. Som minimum bambusskud og løg resten kan suppleres helt eller delvist

  • 1 dåse bambusskud
  • 2-3 fintsnittet løg i både
  • Snittet champignon
  • Fint snittet kål; spidskål eller hvidkål eller kinakål
  • Strimlet Pak Choi
  • Snittet 2-4 forårsløg
  • 2-3 tsk. sukker per stegning
  • 1 spsk. soya eller fiskesovs
  • Sesamolie eller neutral olie til stegning
  • Smag til med peber og/eller chili

Tilberedning

  • Mariner kødet i 1 time
  • Snit grøntsagerne inkl. bambusskud
  • Kød og grøntsager skal steges, men steg det af 3-5 omgange, for at der ikke kommer for meget kød på panden. Hvis der kommer for meget kød på panden koger kødet i stedet for at stege
  • Start med at brune kødet
  • Når det er ved at tage farve tilsæt løg
  • Tilsæt sukker og soya
  • Tilsæt lidt af alle grøntsagerne
  • Smag til og juster

Gentag stegningen, indtil der ikke er mere kød og grøntsager. Varm det hele og smag til.

Pynt af med thai-basilikum, og server med ris.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang