Lones karry-kål

2021-01-26

Denne ret er en rigtig studenterret - god til sidst på måneden, når der ikke er så meget tilbage på madbudgettet.

Ingredienser

  • 500-800 g. hakket oksekød
  • 1-3 spsk. karry - evt. Lones hjemmelavede
  • ½-1 glas tomatpuré - den økonologiske på glas er bedst
  • 2-5 dl. vand eller bouillon/fond
  • Sesamolie eller neutral olie til stegning

Grøntsager 

  • 1-3 presset hvidløg
  • Revet ingefær ca. en stor tommelfinger-stort stykke. Hvis den er økologisk, kan du bare skrubbe den under vand og rive den med skrald. Ellers skrab skralden af med en kartoffelkniv
  • 2-3 hakket løg
  • Hvidkål i spisevenlige firkanter
  • 3-4 stængler finthakket bladselleri
  • Soya efter smag
  • Smag til med peber og/eller chili


Andre grøntsager efter fritvalg

  • 1 dåse bambusskud
  • Snittet champignon
  • Strimlet Pak Choi
  • Snittet 2-4 forårsløg

Tilberedning

  • "Brænd" lidt af karryen (per stegning) af i olien i en stor gryde
  • Svits kødet af 2-4 omgange, så der ikke er for meget kød på én gang, så det koger i stedet for at stege
  • "Brænd" resten af karryen af i olien
  • Svits løgene i det - de skal ikke tage farve
  • Tilsæt hvidløg og ingefær
  • "Brænd" tomatpurén af sammen med det
  • Tilsæt det svitsede kød
  • Tilsæt hvidkål og selleri samt evt. andre grøntsager
  • Tilsæt soya og lidt vand/boullion/fond
  • Lad kålen mørne under låg
  • Smag til med evt. mere vand/fond, soya, peber og/eller chili

Server med ris.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang