Lones karry-kål
2021-01-26
Denne ret er en rigtig studenterret - god til sidst på måneden, når der ikke er så meget tilbage på madbudgettet.
Ingredienser
- 500-800 g. hakket oksekød
- 1-3 spsk. karry - evt. Lones hjemmelavede
- ½-1 glas tomatpuré - den økonologiske på glas er bedst
- 2-5 dl. vand eller bouillon/fond
- Sesamolie eller neutral olie til stegning
Grøntsager
- 1-3 presset hvidløg
- Revet ingefær ca. en stor tommelfinger-stort stykke. Hvis den er økologisk, kan du bare skrubbe den under vand og rive den med skrald. Ellers skrab skralden af med en kartoffelkniv
- 2-3 hakket løg
- Hvidkål i spisevenlige firkanter
- 3-4 stængler finthakket bladselleri
- Soya efter smag
- Smag til med peber og/eller chili
Andre grøntsager efter fritvalg
- 1 dåse bambusskud
- Snittet champignon
- Strimlet Pak Choi
- Snittet 2-4 forårsløg
Tilberedning
- "Brænd" lidt af karryen (per stegning) af i olien i en stor gryde
- Svits kødet af 2-4 omgange, så der ikke er for meget kød på én gang, så det koger i stedet for at stege
- "Brænd" resten af karryen af i olien
- Svits løgene i det - de skal ikke tage farve
- Tilsæt hvidløg og ingefær
- "Brænd" tomatpurén af sammen med det
- Tilsæt det svitsede kød
- Tilsæt hvidkål og selleri samt evt. andre grøntsager
- Tilsæt soya og lidt vand/boullion/fond
- Lad kålen mørne under låg
- Smag til med evt. mere vand/fond, soya, peber og/eller chili
Server med ris.