Hjemmelavet karry

2021-01-03

Denne karry-pasta kan du bruge til kyllinge i karry, boller i karry, svin i karry og meget mere...

Ingredienser til karry - mængden er i tesker

Nedenfor krydderier skal helst være hele.

  • 1 sennepsfrø
  • 1 bukkehornsfrø
  • 1 korrianderfrø
  • 1 spidskommen
  • 1 nelliker
  • 1 frisk revet muskat
  • 1 stødt ingefær
  • 2 gurkemeje
  • 3-6 lauerbærblade
  • 1 groft salt
  • 1 peberkorn
  • Lidt sukker
  • Lidt karryblade (kan udelades)

Ingredienser til pasta

  • 1-2 finthakket løg
  • 1-3 pressede hvidløgsfed
  • Tommelfinger-stort revet/hakket økologisk ingefær
  • 4-6 fint hakkede tomater
  • Rød chili efter smag
  • Sukker efter smag
Fremgangsmåde til karry blanding 
  • Alle krydderier knuses i en morter
  • Blandingen ristes ved svag-medium varme på en pande
  • Blandingen er nu klar til brug
    Fremgangsmåde til karrypasta
  • Varm neutral olie eller sesamolie på en pande på medium varme
  • Løg svitses - de skal ikke tage farve
  • Når løgene er glas-agtige tilsæt hvidløg
  • Tilsæt karry blandingen - evt. hold noget tilbage
  • Tilsæt ingefær og chili
  • Når det hele er blandet sammen skrue op for varmen og tilsæt tomaterne
  • Smag til med evt. mere chili/peber, sukker og salt

Karrypastaen er nu klar, og fond/kokosmælk det brunede kød og grøntsager kan tilsættes.

TIPS

Hvis du ikke er til en rustik karrypasta, kan du blende pastaen, inden du tilsætter kød og grøntsager. 

Grøntsager kan være: løg, squash, gulerødder, julienne-skåret knoldselleri, porrer/forårsløg, champignon, peberfrugt

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang