Hjemmelavet karry
2021-01-03
Denne karry-pasta kan du bruge til kyllinge i karry, boller i karry, svin i karry og meget mere...
Ingredienser til karry - mængden er i tesker
Nedenfor krydderier skal helst være hele.
- 1 sennepsfrø
- 1 bukkehornsfrø
- 1 korrianderfrø
- 1 spidskommen
- 1 nelliker
- 1 frisk revet muskat
- 1 stødt ingefær
- 2 gurkemeje
- 3-6 lauerbærblade
- 1 groft salt
- 1 peberkorn
- Lidt sukker
- Lidt karryblade (kan udelades)
Ingredienser til pasta
- 1-2 finthakket løg
- 1-3 pressede hvidløgsfed
- Tommelfinger-stort revet/hakket økologisk ingefær
- 4-6 fint hakkede tomater
- Rød chili efter smag
- Sukker efter smag
Fremgangsmåde til karry blanding
- Alle krydderier knuses i en morter
- Blandingen ristes ved svag-medium varme på en pande
- Blandingen er nu klar til brug
- Fremgangsmåde til karrypasta
- Varm neutral olie eller sesamolie på en pande på medium varme
- Løg svitses - de skal ikke tage farve
- Når løgene er glas-agtige tilsæt hvidløg
- Tilsæt karry blandingen - evt. hold noget tilbage
- Tilsæt ingefær og chili
- Når det hele er blandet sammen skrue op for varmen og tilsæt tomaterne
- Smag til med evt. mere chili/peber, sukker og salt
Karrypastaen er nu klar, og fond/kokosmælk det brunede kød og grøntsager kan tilsættes.
TIPS
Hvis du ikke er til en rustik karrypasta, kan du blende pastaen, inden du tilsætter kød og grøntsager.
Grøntsager kan være: løg, squash, gulerødder, julienne-skåret knoldselleri, porrer/forårsløg, champignon, peberfrugt