Gulerods-namul
2021-01-03
Ingredienser til marinade
- 2 fed hvidløg
- 6 spsk. soya
- 1-2 spsk. honning/sirup
- 1 tsk. ristede sesamfrø
- 2 spsk. sesamolie
- 2-3 forårsløg
- Chili
Ingredienser til stegning
- Sesamolie eller neutral olie
- 3-4 fed presset hvidløg
Fremgangsmåde
- Skræl min. 5 store gulerødder
- Skær dem i julienne:
- skær i tynde skriver på skrå
- læg skiverne forskudt oven på hinanden, så de danner en lang stribe, som du kan skære hen over i julienne
- Svits gulerødderne lidt ad gangen:
- varm olien på medium varme
- tilsæt gulerødderne og svits
- tilsæt hvidløg
- tag dem af og gentag
- Vend marinaden i gulerødderne
- Smag til med mere chili/peber
- Pynt evt. af med sesamfrø og forårsløg
TIPS: namul kan spises koldt og anvendes i bibimbap.