Japchae - nudelsalat 

2019-11-21

Dejlig nudel salat - den fulde version

Japchae er en nudelsalat, som består af flere marinede grøntsager og nudler. Salaten kan laves med eller uden kød. Salaten tager lidt tid, da der er meget skylle, snitte, marinere og stege processer, men den er det værd.

Salaten kan tilberedes dagen før, men den sidste marinade skal først vendes i salaten i forbindelse med anretningen. Salaten kan nydes varm, lun eller kold.


  • 2 store (tørrede) shiitake svampe eller 5 andre svampe
  • 120 g. oksekød - du kan bruge noget andet kød
  • 4-6 fed hvidløg
  • Soya
  • Sesamolie
  • Ristede sesamfrø
  • 2 æggeblommer
  • 120 g. spinat evt. kinesisk spinat
  • 2-3 forårsløg
  • 1 stort løg
  • 1-2 gulerødder
  • ½-1 rød peber
  • 120 g. sweet potato nudler 
  • Peber/frisk chili

Udblødning

  • Udblød shiitake svampene i rigeligt fx natten over - skift gerne vand undervejs
  • Udblød nudlerne i rigeligt vand i 1-2 timer

Svampe

Når de skal bruges klemmes vandet ud. Hvis du bruger friske svampe, så start herfra efter du har rengjort dem:

  • Skær svampene i strimler
  • Mariner dem i samme dressing som kødet i 

Kød

  • Skær kødet i tynde strimler (½-1 cm) - længden i mund-venlig længde
  • Mariner kødet - hvis du har noget af Lones Kød Marinade, kan du også bruge den:

Marinade

  • 2 hvidløg - presset eller hakket
  • 2 tsk. sukker
  • Peber/chili
  • 4 tsk. soya
  • 2 tsk. sesamolie
  • Lidt sesamfrø

Fordel marinaden mellem kød og svampe, og lad det marinere min. 1 time gerne op til 6 timer. Hvis det er kylling, skal det marinere i kortere tid ellers bliver konsistensen svampet - op til 2 timer.

Spinat

  • Skyld spinaten
  • Blanchér spinaten
  • Afkøl spinaten straks efter vandet er hældt fra, ved at lægge den i koldt vand
  • Når den er afkølet, pres vanden ud
  • Skær spinaten i mindre stykker - fx ved at skære klumpen af spinat igennem i et kryds
  • Mariner spinaten i 1 tsk. soya og 1 tsk. sesamolie

Nudler

  • Kog nudlerne - pas på de ikke får for meget!
  • Afkøl nudlerne straks efter vandet er hældt fra, ved at lægge dem i koldt vand
  • Når de er afkølet, klip dem i mindre stykker
  • Mariner dem i 2 tsk. sesamolie, 1 tsk. soya og 1 tsk sukker

Æg-strimler

  • Pisk æggeblommerne
  • Varm en pande op med lidt sesamolie eller en neutral olie
  • Sluk for panden
  • Fordel blommerne på panden i et tyndt lag
  • Vend æggemassen, så den får 1 min. på hver side
  • Når den er afkølet, rul den og skær den i tynde strimler

Grøntsager og kød

  • Skyl/rens grøntsagerne
  • Skær i strimler
  • Svits dem på en pande hver for sig i lidt sesamolie og med lidt hvidløg og salt
  • Svits svampene
  • Svits kødet nogle minutter, kødet skal være rosa inden i. Pas på ikke at svitse for meget kød på én gang, for så kommer kødet til at koge og ikke stege

Japchae salat

De stegte grøntsager, kødet, spinaten, nudler og æg vendes i dressing:

  • 2 hvidløg, presset eller hakket
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. sesamolie
  • Peber/chili
  • Sesamfrø

Salaten kan spises nu dvs. lidt lun eller varmes KORT op inden servering.

Hvis salaten først skal spises efter nogle timer eller dagen efter, så bland de enkelte dele sammen, men vent med at putte dressingen på før lige inden anretningen.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang