Asiatisk marinade til kød
2019-11-21
Marinaden kan bruges til al slags kød og grøntsager.
Marinaden kan også bruges til nudler
Ingredienser
- Ca. 1 dl. soya
- 3 spsk. sesamolie, kan til nød erstattes med neutral olie IKKE olivenolie
- Ca. 4 spsk. sukker/farin evt. en moset overmoden skrællet pære
- Ca. 1 tsk. dijon sennep
- 1 -3 hvidløg
- Ca. en tommelfinger stort stykke ingefær
- ½-1 løg i tynde både eller 2-3 snittede forårsløg (asian-style: på skrå)
- Ristede sesamfrø - gerne de økologiske (og ikke de helt hvide). De skal ristes for at få smagen frem
- Hakket chili/peber
- Evt. lidt vand, hvis du vil have soya'en fortyndet (mindre salt)
- Saft af 1-2 både citroner (kan udelades)
- Mirin eller hvidvin (kan udelades)
HUSK: alt er ca. mål for marinaden skal smages til under vejs og justeres til din egen smag: sødme, det salte, det syrlige og det stærke. Det er en salt-sød marinade, som er perfekt, hvis den er en smule for salt - for så bliver kødet perfekt.
Lav dobbelt eller mere på én gang, da den kan holde sige i nogle uger.