Asiatisk marinade til kød

2019-11-21

Marinaden kan bruges til al slags kød og grøntsager.

Marinaden kan også bruges til nudler

Ingredienser

  • Ca. 1 dl. soya
  • 3 spsk. sesamolie, kan til nød erstattes med neutral olie IKKE olivenolie   
  • Ca. 4 spsk. sukker/farin evt. en moset overmoden skrællet pære
  • Ca. 1 tsk. dijon sennep
  • 1 -3 hvidløg
  • Ca. en tommelfinger stort stykke ingefær
  • ½-1 løg i tynde både eller 2-3 snittede forårsløg (asian-style: på skrå)
  • Ristede sesamfrø - gerne de økologiske (og ikke de helt hvide). De skal ristes for at få smagen frem
  • Hakket chili/peber
  • Evt. lidt vand, hvis du vil have soya'en fortyndet (mindre salt)
  • Saft af 1-2 både citroner (kan udelades)
  • Mirin eller hvidvin (kan udelades)

HUSK: alt er ca. mål for marinaden skal smages til under vejs og justeres til din egen smag: sødme, det salte, det syrlige og det stærke. Det er en salt-sød marinade, som er perfekt, hvis den er en smule for salt - for så bliver kødet perfekt.

Lav dobbelt eller mere på én gang, da den kan holde sige i nogle uger.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang